Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης ενός ανθρώπου. Μπορούν να μας προσφέρουν ώρες χαλάρωσης αλλά και στιγμές ταλαιπωρίας, σπαζοκεφαλιών και διαφόρων προκλήσεων που θα τεστάρουν τις ικανότητές μας. Εντάσσονται στην ίδια κατηγορία μαζί με την μουσική, το θεάτρο και τον κινηματογράφο, αφού θεωρούνται από πολλούς έργα τέχνης. Μέσα από ένα βιντεοπαιχνίδι μπορούμε να ταξιδέψουμε σε μαγικές τοποθεσίες, να ζήσουμε ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας με μια εναλλακτική ματιά και να δημιουργήσουμε τους δικούς μας κόσμους. Τι γίνεται όμως όταν αναρωτιόμαστε πως θα ήταν η ζωή μας αν γινόμασταν ένας Youtuber;

To Youtuber’s Life είναι ένα Real-life Simulator στο οποίο δημιουργούμε τον εαυτό μας και προσπαθούμε να γίνουμε ο μεγαλύτερος και καλύτερος Youtuber του κόσμου. Το παιχνίδι της U-play Online κατάφερε μέχρι σήμερα να πουλήσει πάνω από 500.000 αντίγραφα και συνεχίζει ακάθεκτο το ταξίδι του προς την κορυφή. Ως ένας Early Access τίτλος, μπόρεσε να εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία του μιας και ελάχιστες ομάδες ανάπτυξης προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιο παιχνίδι που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μιας ψηφιακής δόξας. Τώρα, ως ένας πλήρης τίτλος, μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας κανάλι και να το αναπτύξουμε όπως εμείς θέλουμε. Αν θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες στον έξω κόσμο το μόνο που μας χρειάζεται είναι μια κάμερα και μερικά μαγειρικά σκεύη. Αν θέλουμε να δουν άγνωστοι και φίλοι τις αντιδράσεις μας ενώ παίζουμε ένα παιχνίδι, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο από το να παραγγείλουμε τον επόμενο τίτλο που θέλουμε να παίξουμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι βασικό: είναι μακρύς ο δρόμος για την κορυφή.

20160604183513_1

Ξεκινάμε το παιχνίδι δημιουργώντας τον εαυτό μας σε έναν κόσμο όπου οι Youtubers είναι οι άρχοντες ενός παλατιού κάπου στο διάστημα. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας επιλέγουμε και έναν αριθμό από στοιχεία του χαρακτήρα μας που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε στον ανταγωνιστικό κόσμο του διαδικτύου. Τέτοιες επιλογές μπορεί να είναι η κοινωνικότητα και η επιθυμία διασημότητας, στοιχεία που μπορεί να έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν σε παιχνίδια όπως το The Sims. Τέλος, ξεκινάμε το δικό μας κανάλι που μπορεί να ασχολείται με μαγειρική, μουσική ή gaming. Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια, ήρθε όταν έπρεπε να σκεφτώ το όνομα του καναλιού μου – έπρεπε να είναι κάτι λιτό, απλό αλλά παράλληλα και εντυπωσιακό.

Ζούμε σ’ένα μικρό σπίτι με την μητέρα μας, και όπως σε κάθε αρχή, είμαστε μαθητές ή φοιτητές σε κάποιο κολλέγιο και κάνουμε τα πρώτα μας βήματα για να γίνουμε διασημότητες. Σε αυτό το σύμπαν, τα παιχνίδια πωλούνται μόνο σε φυσικά αντίγραφα οπότε ότι αγοράζουμε στο διαδίκτυο θα μας έρθει στην μορφή ενός κιβωτίου. Θα παρατηρήσουμε πως υπάρχει βάθος στην επιλογή του εκάστοτε τίτλου μιας και θα πρέπει να προσέχουμε αν είναι Trending τίτλος, πόσο αγαπητό είναι στον κόσμο και αν αρκεί για να κάνουμε το δυναμικό ξεκίνημα που χρειαζόμαστε. Με ένα παιχνίδι όμως στην συλλογή μας, δεν θα έχουμε την επιτυχία που επιθυμούμε.

Παράλληλα με την συλλογή μας, ο υπολογιστής μας και το Hardware που θα μας βοηθήσει στην εγγραφή είναι χαμηλής ποιότητας οπότε δεν θα έχουμε αμέσως το καλύτερο ξεκίνημα. Μετά την εγγραφή, η οποία αποτελεί ένα Card Minigame όπου τοποθετούμε τις κάρτες μας ανάλογα την στιγμή που απεικονίζεται στο παιχνίδι, τοποθετούμε τα κομμάτια με την σειρά που θεωρούμε καλύτερη ώστε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με συνοχή. Στην αρχή, οι κάρτες που έχουμε στην κατοχή μας είναι πολύ απλές και δεν επιρεάζουν πολύ στην γενικότερη ποιότητα αλλά όσο προοδεύουμε αποκτούμε περισσότερες κάρτες όπως «Funny Comment» ή «Sarcastic Approach». Οι κάρτες αυτές έχουν αξία που μεταφράζεται σε πόντους, με τους οποίους αποκτούμε εμπειρία. Αφού τελείωσουμε με τα διαδικαστικά του βίντεο, το ανεβάζουμε και βλέπουμε πόσα Views, Likes/Dislikes και Comments δέχεται – για λεφτά ούτε λόγος!

20170211105513_1

Φυσικά, δεν είναι τόσο απλή η ζωή μας. Ως ένα ανθρώπινο ον, πρέπει να κοιμηθούμε, να φάμε και να μελετήσουμε για να αναπτυχθούμε παραπάνω. Αν δεν φροντίσουμε τον εαυτό μας, θα γίνουμε λιγότερο αποδοτικοί και η αποτελεσματικότητά μας θα έχει ραγδαία πτώση. Πέρα από τις βασικές μας ανάγκες, πρέπει να εξασφαλιστούμε και οικονομικά ώστε να αγοράσουμε τον επεξεργαστή ή εκείνα τα τέλεια ακουστικά που είδαμε τις προάλλες. Οι δουλείες που θα κάνουμε για την απόκτηση εισοδήματος ποικίλλουν ανάλογα με την ημέρα και απαιτούν συγκεκριμένες ώρες από την ζωή και τις ασχολίες μας. Δυστυχώς, η ημέρα δεν έχει τόσες ώρες ώστε να ανταποκριθούμε σε όλα οπότε θα πρέπει να κανονίσουμε τον χρόνο μας και τις προτεραιότητές μας κατάλληλα.

Μια από τις πιο απαιτητικές προτεραίοτητες – πέρα από τα βίντεο – είναι το διάβασμα για το σχολείο. Αν δεν μελετήσουμε αρκετά ώστε να πάρουμε έναν καλό βαθμό στο επερχόμενο τεστ, η μητέρα μας θα έρθει και θα μας «απειλήσει» με το δυνατότερο μέσο που έχει: τον εγκλεισμό στο σπίτι. Μιλώντας για τιμωρίες και σχολεία, το παιχνίδι δεν διευκρινίζει την ηλικία μας. Μπορεί να πηγαίνουμε σε κλαμπ, να συγκατοικούμε με φίλους και να φροντίζουμε για την σίτιση και την υγεία μας χωρίς την παρεμβολή τρίτων, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το κόσμο. Κρατώντας τους πάντες ευχαριστημένους, συνεχίζουμε ανενόχλητοι την προσπάθειά μας για την απόκτηση δόξας και χρημάτων. Όσο δουλεύουμε σκληρά και αγοράζουμε παραπάνω εξαρτήματα για τα μηχανήματά μας, τόσο καλύτερη ποιότητα έχουν τα βίντεό μας και τόσο περισσότερη προσοχή τραβούν. Ξεκλειδώνουμε σταδιακά περισσότερες κάρτες και επιλογές για βίντεο (όπως Walkthroughs, Vlogs, Let’s Plays και Reviews) και την δυνατότητα να παίξουμε μαζί με άλλους youtubers. Όσο ανεβαίνουμε στην κορυφή, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε τις μετρήσεις των Views μας και των Subscribers μας να ανεβαίνουν, και ίσως πιο γρήγορα απ’ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

20170211105412_1

Το να γίνεσαι γνωστός έχει και τα θετικά του. Σίγουρα, η κούραση είναι μεγάλη και τα διάφορα events που λαμβάνουν χώρα ίσως μας ταλιαπωρήσουν λίγο παραπάνω. Είναι όμως μια ευκαιρία να γνωρίσουμε κόσμο, να ξεκλειδώσουμε νέα αντικείμενα και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μέρη και εκδηλώσεις που δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε πριν. Για παράδειγμα, θα μας καλέσουν κάποια στιγμή να παρευρεθούμε στην αποκάλυψη μιας νέας κονσόλας ή ενός νέου τίτλου ή ακόμα καλύτερα, στην αντίστοιχη Ε3. Θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας το ποσό του εισητηρίου για να πάμε αλλιώς…τα λέμε του χρόνου!

Από τεχνικής άποψης, το Youtuber’s Life είναι ένας τίτλος που δεν έχει πολλές απαιτήσεις από το σύστημά μας. Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού μου, τα καρέ μου δεν έπεσαν κάτω από τα 60 και δεν παρατηρήθηκαν κολλήματα ή άλλα τυχόν προβλήματα. Οι ρυθμίσεις μου βρίσκονταν στο μέγιστο ακόμα και όταν οι χαρακτήρες που βρίσκονταν στην οθόνη πολλαπλασιάζονταν. Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κάτι φυσιολογικό μιας και τα περισσότερα Simulators δεν χρειάζονται δυνατούς επεξεργαστές ή κάρτες γραφικών για να ανταποκριθούν.

Στο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για το Review υπήρχε ένας επεξεργαστής Intel Core i5-4690, μια κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270 στα 2GB με τον τελευταίο Driver εγκατεστημένο, μνήμη RAM 8GB, Windows 8.1, και δύο οθόνες (1x1080p και 1x720p).

ss_2bdf614673dbfc26f74f07ce57ca233511fe9bf7

Το Youtuber’s Life είναι ακόμα ένας τίτλος που γνωρίζει την επιτυχία μέσω του Steam Early Access. Μπορεί να μην προσφέρει πάρα πολλά σε σχέση με τα πρώτα του βήματα αλλά αυτό δεν φαίνεται να σταματάει την εταιρεία από την περαιτέρω ανάπτυξή του. Σύμφωνα με την ομάδα, θα υπάρξουν δωρεάν DLC στο μέλλον καθώς και νέου τύπου κανάλια για να δημιουργήσουμε στο παιχνίδι. Η έξοδός του από το Early Access σημαίνει πως βρίσκεται σε ένα σταθερό σημείο και είναι «ώριμο» για να θεωρηθεί ένας πλήρης τίτλος. Προσωπικά, νιώθω πως ήταν μια καλή κίνηση μιας και από τις πρώτες μέρες ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με χώρο για πολύ περιεχόμενο και μαι ενδεχόμενη προσθήκη του Steam Workshop για δημιουργίες από την ενεργή κοινότητα.

Το Youtuber’s Life είναι διαθέσιμο στο Steam και μπορείτε να το βρείτε στην τιμή των 24,99€.

Youtuber's Life - PC Review
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ9
ΑΠΟΔΟΣΗ9.5
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ9
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαριτωμένα γραφικά
  • Εθιστικό Gameplay
  • Καλή διαδικασία δημιουργίας βίντεο με επιλογές που επηρεάζουν αισθητά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Γίνεται επαναλαμβανόμενο μετά από λίγο
8.5Πολύ Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0