Για ακόμα μια χρονιά, είδαμε πολλές εταιρείες να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και να φέρνουν τους καλύτερούς τους τίτλους στους υπολογιστές μας. Τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν πρώτα σε φορητές και στατικές κονσόλες καθώς και σε κινητά τηλέφωνα ώστε στο τέλος να βρουν μια θέση στην τεράστια συλλογή του Steam. Μην ξεχνάμε φυσικά, πως για το 2016 την πρώτη θέση στα έσοδα την έχουμε τα Smartphone Games και σειρά έχουν τα PC Games. Έτσι, είναι λογικό να δούμε πολλές εταιρείες να επιχειρούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω του Steam ή του GoG.

Σε αυτό το άρθρο κάνουμε λόγο για ένα παιχνίδι από την WayForward με τίτλο Shantae: Half-Genie Hero. Το HGH είναι η τρίτη προσθήκη στην ομώνυμη σειρά και έχει ως πρωταγωνίστρια την Shantae, μια χαριτωμένη ηρωίδα που έχει το παρουσιαστικό ενός ανθρώπου, τις δυνάμεις των Genie και έχει ως στόχο να προστατεύσει το χωριό της. Για πρώτη φορά, η σειρά δέχεται την αναβάθμιση της υψηλής ευκρίνεις και των ανανεωμένων γραφικών μιας και προέρχεται από την επιτυχημένη χρηματοδότηση των φίλων της σειράς και η Indie εταιρεία καλείται να μας δώσει κάτι καλύτερο από αυτά που είδαμε στις κονσόλες της Nintendo.

To πρώτο πράγμα που θα δούμε στον κόσμο του Sequin Land είναι το πόσο καθαρά και έγχρωμα φαίνονται όλα. Τα χειροποίητα τοπία και οι χαρακτήρες θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και προσδίδουν την διαφορετικότητα στους NPC και τις συνήθειές τους, την σημασία τους μέσα στο παιχνίδι. Η μετάβαση από τα pixelated 2d γραφικά στο αναβαθμισμένο HD 2D μαζί με τα πιο λεπτομερή animation και την ζωντάνια του κόσμου αξίζουν τα καλά μας λόγια. Σε κάθε επίπεδο και περιοχή θα παρατηρήσουμε κάθε λογής γεγονός να λαμβάνει χώρα στο υπόβαθρο, και οι συνεχόμενες αλλαγές στους εχθρούς ανά τοποθεσία – που ταιριάζουν και με το θέμα της περιοχής – δημιουργούν ένα πλήρες οπτικό πακέτο που είναι ευχάριστο στα μάτια.

Η φόρμουλα του Shantae: HGH είναι εκείνη του κλασσικού Side-Scrolling Action Platformer. H ηρωίδα μας χρησιμοποιεί τα μακριά της μαλλιά ως όπλο για να μαστιγώσει και να κατατροπώσει τους εχθρούς της και παράλληλα χρησιμοποιεί μαγικές δυνάμεις για να υπερβεί εμπόδια και να καταστρέψει τις διάφορες δυσκολίες που θα βρεί. Ενώ η Shantae ξεκινάει την περιπέτειά της για να σώσει την Sequin Land από τις επιθέσεις των πειρατών, τα διαμάντια που θα βρίσκει διάσπαρτα μέσα στα επίπεδα θα της επιτρέπουν να αναβαθμίζει τις ικανότητές της ή να αγοράζει νέες μαγικές επιθέσεις και αντικείμενα για να χρησιμοποιεί.  Μέσα στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς που θα βρούμε και στους προηγούμενους τίτλους θα δούμε ότι έγινε ευπρόσδεκτες αλλαγές στο σύστημα της εξερεύνησης με την υιοθέτηση των μεταμορφώσεων. Οι μεταμορφώσεις ποικίλλουν σε πίθηκο, καβούρι και ελέφαντα για να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε σημεία και περιοχές που με την ανθρώπινη εμφάνισή μας δεν γίνεται. Κάθε μεταμόρφωση μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις ώστε να γίνεται πιο επιθετική απέναντι σε εχρθούς ή πιο αποτελεσματική για την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων. Είναι ένα σύστημα πολύ καλά φτιαγμένο το οποίο όμως έχει και κάποια αρνητικά για το Gameplay. Η εξερεύνηση περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές και επίπεδα τα οποία έχουμε ήδη ολοκληρώσει. Αυτό σημαίνει πως ότι κρύβεται πίσω στα, προηγουμένως αδιάβατα, εμπόδια αποτελεί αναβάθμιση των ικανοτήτων μας, της ζωής μας και της μαγικής μας ικανότητας. Το backtracking είναι πάλι εδώ και ενώ αξίζει να γυρίσουμε πίσω για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη αργότερα, είναι και κάτι που θα φαντάζει αγκαρεία παρά διασκέδαση.

Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από την αρχή του παιχνιδιού είναι η μουσική. Η WayForward έχει κάνει μια πολύ καλή δουλεία με τα ηχητικά κομμάτια και την μουσική που πλαισιώνει το Half-Genie Hero. Στο πρώτο επίπεδο, η ένταση του κομματιού που έπαιζε στο παρασκήνιο με ωθούσε παραπέρα και με έκανε να ανυπομονώ για το τι θα συναντήσω στο τέλος. Υπήρχαν πολλά θέματα που με έκαναν να αναπολήσω παιχνίδια όπως το Sonic και το Megaman αλλά και του Super Mario. Θεωρώ πως αυτά τα κομμάτια καταφέρνουν και ταιριάζουν στον τόνο και την ατμόσφαιρα που θέλει να μας περάσει ο τίτλος.

Η απόδοση του παιχνιδιού στο σύστημά μας ήταν αρκετά ικανοποιητική. τα καρέ παρέμεναν σταθερά καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν παρατηρήσαμε ποτέ πτώσεις ή δυσκολίες στο gameplay. Επιπλέον, ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος με χειριστήριο και λιγότερο με πληκτρολόγιο, οπότε αν έχετε κάποιου είδους χειριστήριο καλό θα ήταν να το αξιοποιήσετε πλήρως.

Στο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για το Review υπήρχε ένας επεξεργαστής Intel Core i5-4690, μια κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270 στα 2GB με τον τελευταίο Driver εγκατεστημένο, μνήμη RAM 8GB, Windows 8.1, και δύο οθόνες (1x1080p και 1x720p).

To Shantae: Half-Genie Hero είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για όσους αγαπάνε τα Side-Scrolling platformers. Είναι ικανό να μας προσφέρει χαρούμενες στιγμές, έγχρωμα και όμορφα επίπεδα και χαρακτήρες που θα χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα. Θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθούμε πως η εξερεύνηση μας κουράζει, μια αντίδραση λογική αν σκεφτούμε πως θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να ξεκλειδώνουμε νέα αντικείμενα. Παρόλα αυτά, αν ψάχνεται κάτι για να «σκοτώσετε την ώρα» σας ή να βάλετε λίγη ποικιλλία στα παιχνίδια σας, το HGH είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Ευχαριστούμε την WayForward για την παροχή του Review Code.

Shantae: Half-Genie Hero - PC Port Review
ΓΡΑΦΙΚΑ9.5
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ9
ΔΙΑΡΚΕΙΑ6.5
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ7.5
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφα γραφικά
  • 'Δυνατά' μουσικά κομμάτια
  • Ποικιλλία (Επίπεδα, εχθροί)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Backtracking
  • Άχρηστα ή ασήμαντα αντικείμενα
8Πολύ Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0