Έχετε δει ποτέ ένα παιχνίδι που σας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το είδατε αλλά στο τέλος δεν ήταν αυτό που περιμένατε και σας άφησε ζητώντας πολλά περισσότερα;

Η Adult Swim Games είναι μια πτέρυγα της ομώνυμης εταιρείας που μας έχει χαρίσει αρκετά παιχνίδια σε κινητά και υπολογιστές που άφησαν εποχή ή κατόρθωσαν να μας εντυπωσιάσουν με το artstyle και το gameplay τους. Ένας από αυτούς τους τίτλους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το Rise & Shine, ένα νέο side-scrolling shoot-’em-up που χαρακτηρίζεται από τα ‘άπειρα’ Easter Eggs και το ιδιαίτερο χιούμορ του από την αρχή εώς το τέλος.

20170107130923_1

Το Rise & Shine αποτελεί ένας τίτλος φόρος-τιμής σε όλα εκείνα τα παιχνίδια που μας κράτησαν συντροφιά στην παιδική μας ηλικία και καθιέρωσαν το gaming ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας. Θα δούμε αναφορές από τα The Legend of Zelda, Super Mario Bros., και Gears of War καθώς και πιο κλασσικά όπως το Super Space Invaders. O Rise, ο πρωταγωνιστής αυτής της παράξενης ιστορίας, θα βρεθεί στην μέση μιας τεράστιας εισβολής στην Gamearth, έναν πλανήτη στον οποίο κατοικούν όλοι οι ήρωες από γνωστά και μη βιντεοπαιχνίδια όπως ο Sonic και o Solid Snake. Από τα πρώτα λεπτά θα έρθουμε σε επαφή με έναν ήρωα ονόματι Blink που θα μας δώσει το Shine πριν πεθάνει από τα πυρά των εισβολέων στρατιωτών. Ο Shine έχει την ιδιότητα του Respawn και έτσι κάθε φορά που πεθαίνουμε, επιστρέφουμε στην ζωή για να συνεχίσουμε ανενόχλητοι την περιπέτειά μας για να σώσουμε τον κόσμο.

Η ιστορία απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που δεν έχουν ξαναπαίξει κάποιο βιντεοπαιχνίδι στο παρελθόν. O πρωταγωνιστής καλείται να σώσει τον κόσμο από βέβαιη καταστροφή και για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι ο μόνος που μπορεί να τα καταφέρει. Μικροί και μεγάλοι εχθροί θα βρεθούν στον δρόμο του αλλά δεν είναι ικανοί να τον σταματήσουν. Γενικά, το όλο σενάριο δεν πρόκειται να μας εντυπωσιάσει ιδιαίτερα μιας και μεγαλύτερη έμφαση έχει δωθεί στην εμφάνιση παρά στο γενικότερο περιεχόμενο.

Όσον αφορά το Gameplay, το Rise & Shine είναι μια μίξη από κλασσικά Side-scrollers και Bullet-hell shoot-’em-ups – χωρίς όμως να έχει να προσφέρει κάτι καινοτόμο. Για παράδειγμα, μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από τειχάκια για να προστατευτούμε από τα εχθρικά πυρά ενώ ταυτόχρονα πηδάμε μέσα από σφαίρες για να σκοτώσουμε τα ιπτάμενα ρομπότ ή τους χοντρούς πεζοναύτες. Τέτοιου είδους παιχνίδια απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και σωστό Timing για να μην περάσουμε μια ολόκληρη μέρα στα εκάστοτε επίπεδα. Να σημειωθεί ότι μια σφαίρα μπορεί να μας σκοτώσει ακαριαία οπότε το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγουμε οτιδήποτε έρχεται κατά πάνω μας και όταν είμαστε σίγουροι να εξολοθρεύουμε τους αντιπάλους. Ωστόσο, όταν έχουμε πάνω από έναν συγκεκριμένο εχθρών στην οθόνη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφύγουμε τα πάντα μιας και δεν μας δίνεται κάποιο παραθυράκι για να επιτεθούμε.

20170107130300_1

Πέρα από το σύστημα μάχης και περιπλάνησης, θα κλιθούμε να λύσουμε και διάφορες σπαζοκεφαλιές για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτά τα παζλ ποικίλλουν ανάλογα την περίσταση. Κάποια αφεντικά πεθαίνουν με συγκεκριμένους τρόπους και σφαίρες ενώ υπάρχουν σφραγισμένες πόρτες που ανοίγουν με την χρήση συγκεκριμένων διακοπτών. Μερικές φορές, θα πρέπει να επιλέξουμε την τηλεκατευθυνόμενη σφαίρα ώστε να την περάσουμε μέσα από μικρά ανοίγματα προς τους εκάστοτε διακόπτες ή να δώσουμε ρεύμα μέσω της ηλεκτροφόρας σφαίρας. Ο χειρισμός σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να μας δυσκολεύσει και γι’αυτό προτίμησα να χρησιμοποιήσω ποντίκι και πληκτρολόγιο παρά χειριστήριο.

Τα σχέδια και τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αυτά που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν. Τα πάντα, από τα περιβάλλοντα μέχρι και τους απλούς χαρακτήρες, είναι σχεδιασμένα στο χέρι ενώ η κίνηση είναι φυσική και καλοφτιαγμένη. Υπάρχει πλούτος στον χρωματισμό και αρκετή ποικιλλία αντικειμένων σε κάθε σκηνή, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην λεπτομέρεια. Ευτυχώς, αυτή η ομορφιά δεν επηρεάζει την απόδοσή του στο σύστημά μας.

Στο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για το Review υπήρχε ένας επεξεργαστής Intel Core i5-4690, μια κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270 στα 2GB με τον τελευταίο Driver εγκατεστημένο, μνήμη RAM 8GB, Windows 8.1, και δύο οθόνες (1x1080p και 1x720p).

20170107131408_1

Συνοψίζοντας, το Rise & Shine είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να θριαμβεύσει στην αγορά του σήμερα αλλά δεν καταφέρενι να μείνει στην ιστορία. Το χιούμορ του, τα εξαίσια σχέδια και γραφικά του καθώς και το gameplay του, δεν είναι αρκετά για να μας εντυπωσιάσουν στον βαθμό που χρειάζεται. Είναι μικρό σε διάρκεια (2 ώρες) και έτσι δεν προλαβαίνουμε να το χαρούμε όσο θα θέλαμε. Αξίζει όμως μια δοκιμή από φίλους του είδους και από εκείνους που θέλουν να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές του gaming.

Το Rise & Shine είναι διαθέσιμο στο Steam στην τιμή των 14,99€.

Rise and Shine - PC Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ9
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ6.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ4
ΣΧΕΔΙΟ9
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλά ευχάριστα Easter Eggs
  • Ασταμάτητο Combat
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρό σε διάρκεια (2 ώρες)
7Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

About The Author

Παίζει βιντεοπαιχνίδια από μικρός και τίποτα δεν τον σταματάει από το να συνεχίσει. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη φίλους και γραφιστική. Προτιμάει τους υπολογιστές για την ψυχαγωγία του και δεν τα παρατάει τόσο εύκολα. Απολαμβάνει τα καλά και διασκεδαστικά παιχνίδια και δεν του αρέσει η ανούσια επιθετικότητα.

Related Posts