Είχαμε μιλήσει πριν κάτι ημέρες για το νέο τερατόμορφο chip της AMD. Πάντα προσέχοντας ότι τα συγκεκριμένα specifications είναι φήμες και ότι τίποτα ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένο απο την μαμά AMD. Το Guru 3D ανέβασε εχθές ακόμα περισσότερα στοιχεία για το νέο τέρας της κόκκινης ομάδας.

Η Radeon 390 φημολογείται ότι θα κατέχει 4096 συνολικούς shader επεξεργαστές χρονισμένους στα 800Mhz με 4GB διαθέσιμη μνήμη VRAM. Το δεύτερο μοντέλο και ουσιαστικά το Flagship της σειράς με όνομα 390X θα προσφέρει ακριβώς τον ίδιο αριθμό από stream processors οι οποίοι θα είναι χρονισμένοι στα 1Ghz με τo ίδio μεγεθος Video μνήμης. Η μνήμη του GPU θα τρέχει στα 1.25 Ghz με ένα συνολικό bandwidth των 5Gbps. Drooling..

Ταυτόχρονα το Guru 3D δημοσίευσε 2 εικόνες οι οποίες φαίνεται να παρουσιάζουν benchmarks από το preview μοντέλο του συγκεκριμένου Chip, τα αποτελέσματα σίγουρα είναι εντυπωσιακά. Βλέπουμε το φημολογούμενο «Captain Jack» chip να περνάει ξεκάθαρα μπροστά από την GTX 980. To θέμα είναι… Σε τι κόστος;

Απόδοση

Απόδοση

Κατανάλωση

Κατανάλωση

Αν όλες αυτές οι πληροφορίες είναι βάσιμες σίγουρα έχουμε μια μεγάλη μάχη μπροστά μας, αν οι τιμές είναι ανταγωνιστικές ο νικητής για άλλη μια φορά θα είναι ο αγοραστής.