Το Metal Gear Survive είναι ένας τίτλος που αναμένεται να διχάσει. Αυτό θα συμβεί κυρίως γιατί στην ανάπτυξή του δεν αναμειγνύεται ο Hideo Kojima και επιπλέον διότι αποτελεί ένα Spin-off της ομώνυμης σειράς – κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, μετά από φήμες και συζητήσεις, η Konami επιβεβαίωσε πως το Survive θα χρειάζεται μόνιμη διαδικτυακή σύνδεση για να μπορούμε να παίζουμε. Αυτό σημαίνει πως πέρα από το Online Mode, το Single-player Campaign θα απαιτεί να βρισκόμαστε Online για να μπορούμε να την «επισκεφτούμε».

Ο βασικός λόγος για αυτή την απαίτηση είναι πως η πρόοδος του Single-Player Campaign θα συμπεριλαμβάνεται στην πρόοδο του Multiplayer Mode. Πολλοί παίχτες όμως, προτιμούν να παίζουν μόνοι τους Survival Games όπως το Don’t Starve ή το Death Road to Canada, ενώ άλλοι δεν έχουν σταθερή σύνδεση που θα τους επιτρέψει να ευχαριστηθούν την νέα, εναλλακτική περιπέτεια.

Το Metal Gear Survive λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Metal Gear Solid V. Ο Big Boss φεύγει από την Mother Base με τηνβοήθεια ενός στρατιώτη του οποίου τον ρόλο αναλαμβάνουμε. Μετά από την διαφυγή του Big Boss, μια «σκουληκότρυπα» ανοίγει στον ουρανό και παρασέρνει εμάς και την βάση σε μια μοίρα που κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει.

Ο κόσμος στον οποίο θα καταλήξουμε είναι γεμάτος από μορφές ζωής που δεν ξέρουμε από τι αποτελούνται και το μόνο που θέλουν είναι να μας σκοτώσουν. Στόχος των παιχτών είναι να βρουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε την δημιουργία της τρύπας, να βρουν τον δρόμο του γυρισμού και φυσικά…να επιβιώσουν.

Το Metal Gear Survive αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PS4, PC, και Xbox One στις 22 Φεβρουαρίου 2018.