Εδώ και αρκετά χρόνια το Twitch έχει βοηθήσει αρκετές μεγάλες εταιρείες να κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον των παιχνιδιών τους. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Frontier Developments η οποία ανακοίνωσε τα σχέδια της για την νέα χρονιά του Elite: Dangerous και το νέο περιεχόμενο που έρχεται στον τεράστιο γαλαξία.

Η πρώτη σημαντική προσθήκη είναι αυτή των «Squadrons», μεγάλων γκρουπ από παίχτες που θα μαζεύονται σε ιδιόκτητους σταθμούς. Οι σταθμοί θα είναι σε μορφή μεγάλων πλοίων και μεταφορέων στόλου στα οποία οι παίχτες θα μπορούν να επισκευάσουν, αναβαθμίσουν και ξαναγεμίσουν το σκάφος τους. Τα Squadrons θα έχουν ιεραρχίες και θα έχουν εργαλεία για να οργανώνουν τα μέλη και να τα ωθούν στην μεταξύ τους επικοινωνία.

Πέρα από αυτές τις προσθήκες – που θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους – η Frontier Developments αναμένει να κάνει αλλαγές και στην ποιότητα ζωής. Για παράδειγμα, η πρώτη μεγάλη ενημέρωση για το 2018 αφορά τα «Elite Law Enforcement Ships» και τους δίνει δυνατότερα όπλα και τα ενισχύει για να κάνουν την ζωή των κακοποιών πιο δύσκολη. Από την άλλη, έχουμε την προσθήκη νέων σκαφών όπως το «Chieftain» και νέες εκδόσεις παλιών σκαφών.

Τέλος, η Frontier θα προσθέσει περισσότερα ιστορικά στοιχεία, ενισχύσεις στα γραφικά και την διεπαφή χρήστη και νέες λειτουργίες στο σύστημα εξόρυξης. Επιπλέον, οι παίχτες θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα υπηρεσία ειδήσεων που θα μπορούν να ακούνε κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους.