Αρχικά, θα εξετάσουμε το τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 αλλά και τα events που θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2015.

Ανακατατάξεις στην Βόρεια Αμερική

Μεγάλες αλλαγές έγιναν μετά τους τελικούς της 17ης σεζόν στο ESEA που διεξήχθησαν στις 7 του Δεκέμβρη στο Ντάλας. Εκεί οι Cloud9 συνέχισαν την απογοητευτική τους πορεία καταλαμβάνοντας τις θέσεις 5-6, παρότι οι iBUYPOWER τα πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο, δεδομένου και της κατάστασης ενός παίκτη της ομάδος, όμως η έκπληξη στο event ήρθε από την αμερικάνικη Team Denial οι οποίοι απέκλεισαν την ομάδα των Cloud9.

Αμέσως μετά την λήξη του τουρνουά η Cloud9 προχώρησε σε αλλαγές, όπως αναμενόταν άλλωστε μετά από ένα απογοητευτικό σερί, όμως δεν ήταν και αναμενόμενη η συγκεκριμένη αλλαγή. Ο Hiko, το αστέρι της ομάδας των Cloud9 αποχώρησε, καλύπτοντας το κενό του ο AWPer της ομάδας των Denial, ShahZam. Εξαιτίας της αποχώρησης αυτής η Team Denial έχασε τις όποιες ελπίδες της για περαιτέρω πορεία μιας και η ομάδα είχε χτιστεί γύρω από τον ShahZam.

H iBUYPOWER από την άλλη, επανέφεραν τον προηγούμενο αρχηγό της ομάδας τον Dazed, ενώ ενσωμάτωσαν και στο δυναμικό τους τον Hiko που αποχώρησε από την Cloud9. Για να αποδώσουν καλύτερα αυτοί οι δυο, έδιωξαν τους δυο νεοαποκτηθείσες nitr0 και desi, οι οποίοι προστέθηκαν αφότου έδιωξαν τους Dazed και steel, δυο βασικά μέλη, μετά το aftermatch στο ESWC.

1353797991.6965

Ο RpK, αντικαταστάτης του KQLY των Titan

 

Αλλαγές σε πρωτοκλασάτες ομάδες της Ευρώπης

Ορισμένες από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη τις αλλαγές στα ρόστερ τους και η Off-season περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρώτα από όλα η Δανέζικη ομάδα Team Dignitas αποφάσισε να αποχωριστεί τον αρχηγό της FeTiSh, του οποίου οι ικανότητες ως προς την αρχηγία έχουν αμφισβητηθεί, και την θέση του θα πάρει ο πρώην παίκτης των Mousesports Karrigan.

H Titan, βρήκαν εν τέλει τον 5ο παίκτη για το ρόστερ τους, έπειτα από την αναγκαστική αποχώρηση του KQLY εξαιτίας του VAC-ban λίγο πριν το DreamHack Winter 2014. Ο παίκτης αυτός είναι ο RpK, πρώην μέλος των VeryGames ο οποίος εγκατέλειψε το CS:GO τον Δεκέμβρη του 2012.

Copenhagen Wolves έδιωξαν τον αρχηγό τους gla1ve, εξαιτίας κακής συμπεριφοράς σε προηγούμενο event. Αντικαταστάτης του πρόκειται να είναι ο FeTiSh, πρώην μέλος της Team Dignitas. Η γερμανική PENTA Sports, που πρόσφατα εξασφάλισαν την συμμετοχή τους σε επόμενο major event, αντικατέστησαν τους nex και strux1 με τους r0bs3n και fel1x.

H mousesports αφαίρεσαν τους allu και tabsen από το ρόστερ τους για να προσθέσουν τους mouz god b και Troubley, ο οποίος ήταν από τα πρώτα μέλη της ομάδας του οργανισμού.

 

Τουρνουά για το 2015

Το 2015 ξεκινά δυναμικά με το MLG CS:GO Event X Games που θα διεξαχθεί στο Aspen του Κολοράντο της Αμερικής. Το συνολικό έπαθλο θα είναι $50,000 και θα δωθούν στις 23-25 Ιανουαρίου μεταξύ των 8 ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές ήδη έχουν προσκαλέσει τις ομάδες των fnatic, NiP και Cloud9, με τις ευρωπαϊκές ομάδες των Dignitas και LDLC να κερδίζουν την πρόκριση, αντίστοιχα και οι αμερικάνικες των iBUYPOWER και mouseSpaz, αλλά και την βραζιλιάνικη KaBuM για να συμπληρώσει τη λίστα των 8 ομάδων.

Μερικές μέρες μετά έχουμε και την έναρξη του ASUS ROG Winter, με χρηματικό έπαθλο $25,000 για τις 4 ομάδες που θα τερματίσουν στην τελική 4άδα και θα διεξαχθεί στο Assembly Winter, ένα event που θα γίνει στις 30-31 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι της Φιλανδίας. Οι 3 πρώτες προσκεκλημένες ομάδες είναι αυτές των NiP,HellRaisers και Titan.

Τέλος, σύντομα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν και τα Online Leagues, όπως ESEA Invite Season 18, SLTV StarSeries XII και με το ESL Pro Series Winter 2014-2015 να έχει ξεκινήσει ήδη.

ΠΗΓΗ: PC Gamer