Ακούσατε ακούσατε!!

Ο χώρος της ψηφιακής πραγματικότητας όλο και διευρύνεται! Ο Κορεάτικος γίγαντας Samsung, μια εταιρία γνωστή για Smartphones, τηλεοράσεις και παντός τύπου ηλεκτρονικές συσκευές δηλώνει το παρών και στο χορό γύρω από την ψηφιακή πραγματικότητα ή αλλιώς Virtual Reality.

Σύμφωνα με πηγές περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Samsung για το συγκεκριμένο headset αυτή την χρονιά, αλλά εδώ είναι το καλό της υπόθεσης. Η Samsung φημολογείται ότι θα καταφέρει να προωθήσει το προϊόν της στις αγορές πριν από το Oculus Rift και το Sony Project Morpheus! Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν θα χαροποιήσει την Facebook, η οποία αγόρασε την Oculus VR πριν λίγο καιρό.

Το νέο περιφερειακό της Samsung θα προορίζεται σίγουρα για χρήση GAMING σε περιβάλλον Android, χωρίς να αποκλείεται όμως η υποστήριξη για PC Gaming. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα αν και κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος σε Android πλατφόρμες. Ας πούμε λίγα λόγια όμως για τη λειτουργία της συσκευής!

Ομορφούλι είναι πάντως!

Η συσκευή θα συνδέεται μέσω καλωδίου (μιας και το lag μιας ασύρματης σύνδεσης μπορεί να κάνει τον χρήστη να ζαλιστεί) με ένα smartphone το όποιο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στις αγορές. Είναι πολύ πιθανό να είναι της σειράς Galaxy πάντως. Επίσης φήμες λένε ότι η οθόνη του project θα είναι τύπου OLED, κάτι ενδιαφέρον από πλευράς τεχνολογίας. Η συσκευή θα διατεθεί σε χαμηλότερη τιμή απ’ αυτή των ανταγωνιστών της!

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με την Samsung, μιας και είναι πολιτική της να μην απαντάει σε φήμες – το project πάντως φαίνεται να είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί στον συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο της ψηφιακής πραγματικότητας!