Μετά από «αρκετές παρακλήσεις των παιχτών», η Techland ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο mode για το επιχυμένο της FPS, Dying Light, με τίτλο Bad Blood. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Bad Blood είναι ένα «battle royale-styled PvP mode» που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην ερχόμενη χρονιά ως Standalone Expansion.

Μια εκτίμηση για αυτή την ανακοίνωση είναι ότι η Techland εκμεταλλεύεται την άνοδο των Battle Royale παιχνιδιών όπως του PUBG και του Fortnite Battle Royale, και γι’αυτό επιχειρεί να βάλει κάτι κανούργιο στο παιχνίδι «διατηρώντας τον πυρήνα του Dying Light που αγαπήθηκε από τους παίχτες». Γι’αυτό το λόγο, το Bad Blood υπόσχεται «βίαιο και δυναμικό» συνδιασμό Online PVP με μηχανισμούς PvE.

Ο Tymon Smektala, παραγωγός της Techland είπε:

Στόχος μας είναι να ευχαριστήσουμε τους παίχτες για την αγάπη τους και να υιοθετήσουμε ένα Competitive PVP Gameplay και να εξερευνήσουμε νέες κατευθύνσεις για το Multiplayer του Dying Light. Μιας και το Bad Blood επηρεάστηκε από τις απαιτήσεις των παιχτών, χρειαζόμαστε τις παρατηρήσεις τους ως σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης. Γι’αυτό και προσκαλούμε τους φίλους του Dying Light να λάβουν μέρος στο πρώτο Global Playtest. Μπορούν έτσι να παίξουν το Expansion νωρίτερα και να μοιραστούν τις σκέψεις τους με εμάς, γνωρίζοντας οτι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγική διαδικασία. 

Το Dying Light: Bad Blood αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Μέχρι σήμερα το Dying Light έχει δεχτεί δεκάδες δωρεάν ενημερώσεις και DLC καθώς και ένα μεγάλο Expansion με τίτλο ‘The Following’.