Το Dragonball αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλείς anime σειρές στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα γεμάτα δράση, πρωινά πριν το σχολείο ή τα Σαββατοκύριακα που περιμέναμε πως και πως ο Goku να νικήσει επιτέλους τον Frieza – ένα από τα Saga που είχε διάρκεια μέχρι και τα Χριστούγεννα (συνήθως). Από την πρώτη περίοδο προβολής μέχρι και σήμερα με το νέο Dragonball Super, έχουμε δει δεκάδες παιχνίδια να κάνουν την εμφάνισή τους σε κονσόλες, κινητά και φυσικά στους υπολογιστές. Στην πλειοψηφία τους, αυτοί οι τίτλοι μας επέτρεπαν να καταστρέφουμε περιοχές και πλανήτες μετά από μπόλικο ξύλο, ελέγχοντας τους βασικούς πρωταγωνιστές και κακούς. Η περσινή έκπληξη που τιτλοφορείται ως DragonBall Xenoverse ξέφυγε από το κλασσικό Fighting Genre και συνδίασε τα κύρια χαρακτηριστικά των RPG με την ένταση και την δράση των παιχνιδιών ξύλου.

Έναν χρόνο αργότερα, η Dimps και η Bandai Namco έρχονται να μας χαρίσουν την δεύτερη προσθήκη στην συλλογή, το DragonBall Xenoverse 2. Όπως ο προκάτοχός του, έτσι και το DBX2 είναι ένα παιχνίδι ξύλου με πολλά στοιχεία RPG. Αν έχετε δοκιμάσει το πρώτο παιχνίδι, τότε θα καταλάβετε τι εννοώ. Εκτός αυτού, θα μπορείτε να λάβετε και διάφορα αντικείμενα και κινήσεις που αποκτήσατε στο πρώτο παιχνίδι, αντικείμενα αρκετά για να κάνετε μια νέα αρχή στο ανανεωμένο αρχηγείο της Toki Toki City. Με μια ιστορία η οποία κινείται περίπου στα ίδια πλαίσια με αυτή που ήδη γνωρίσαμε και περισσότερες επιλογές για τους νεοσύστατους χαρακτήρες μας, θα συναντήσουμε ένα πιο καλό σύστημα μάχης που θα μας διασκεδάσει αρκετά και θα μας οδηγήσει στο να εξερευνήσουμε θανατηφόρους συνδιασμούς.

Έχοντας παίξει το πρώτο παιχνίδι, έχουμε ήδη έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Στο Dragonball Xenoverse 2 καλούμαστε για άλλη μια φορά να φτιάξουμε τον δικό μας χαρακτήρα μέσα από πέντε διαθέσιμες φυλές και να αναλάβουμε επιτέλους τον ρόλο του «Time Patroller». Ξεκινώντας την περιπέτειά μας θα διαπιστώσουμε πως η γενικότερη ατμόσφαιρα θα μας θυμίσει κάτι από το πρώτο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια καλύτερη εκδοχή του πρώτου παιχνιδιού παρά ένα άμεσο Sequel με την δική του ξεχωριστή ιστορία. Η Toki Toki City έχει αντικατασταθεί από την μεγαλύτερη Conton City. Αρχικά, η πόλη μπορεί να χορέσει 300 άτομα ταυτόχρονα ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να πετάμε μέσα στην πόλη για να διασχίζουμε μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα. Οι διαφορετικοί τομείς που είχαμε στον πρώτο τίτλο (Shopping Area κ.λ.π.) έχουν ενωθεί οπότε δε θα χρειάζεται να περιμένουμε πίσω από Loading Screens για να επισκεφτούμε έναν διαφορετικό τομέα. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο όμως, είναι το μεγαλοπρεπές άγαλμα του προηγούμενου χαρακτήρα μας στο κέντρο της πόλης.

Η ιστορία παραμένει στα ίδια μονοπάτια. Ως Time Patroller, θα χρειαστεί να συμμετέχουμε σε διάφορες αποστολές που υποβάλλονται από τον Trunks και την Supreme Kai of Time. Οι αποστολές έχουν ως στόχο να διατηρηθεί η ροή του χρόνου και τα γνωστά γεγονότα να εκτυλλιχθούν σωστά χωρίς να υπάρξει αλλαγή. Για παράδειγμα, θα πρέπει να να διαμορφώσουμε τις μάχες έτσι ώστε ο Goku και ο Raditz να πεθάνουν ταυτόχρονα ή ο Goku και ο Vegeta να παλέψουν χωρίς παρεμβολές. Αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση συμβολή του χαρακτήρα μας ο οποίος θα πρέπει να παλέψει με τους εισβολείς και να φέρει σε ισορροπία τα γεγονότα.

Το βασικό στοιχεία του DragonBall Xenoverse 2, το σύστημα μάχης, είναι αισθητά καλύτερο από αυτό που έχουμε μάθει στο παρελθόν. Χωρίς να υπάρχουν πολλές διαφορές, θα παρατηρήσουμε πως οι καταστροφικές κινήσεις θα γίνουν τα πρωταγωνιστικά στοιχεία στις μάχες παρά τα μακροσκελή combo και οι συνεχόμενες μπουνιές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια πιο δυναμική αίσθηση και  δίνεται βάση στις ικανότητες του παίχτη. Έχουμε την κλασσική ποικιλία των ελαφριών, μέτριων και δυνατών χτυπημάτων σε συνδιασμό με τις διάφορες ικανότητες που θα μπορούμε να «φορέσουμε» στον χαρακτήρα μας και τις κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις (ή να αποφύγουμε επιθέσεις αντίστοιχα), όπως το Flying Dash και Instant Transmission. Είναι ένα αρκετά απλό σύστημα μάχης που επιβραβεύει όσους έχουν την όρεξη να το εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικούς συνδιασμούς επιθέσεων.

20161107174457_1

Η ιστορία είναι το σημείο στο οποίο θα σταθούμε καθόλη την διάρκεια του Playthrough. Κάθε κεφάλαιο της θα μας δίνει μια συμβουλή πριν την έναρξή του η οποία θα έχει να κάνει με το αν είμαστε αρκετά δυνατοί για να ανταπεξέλθουμε με ευκολία στις απαιτήσεις της αποστολής. Μιας και μιλάμε για ένα Fighting RPG, το DragonBall Xenoverse 2 επικεντρώνει στην ανάπτυξη και παραμετροποίηση του χαρακτήρα μας. Κάθε επιτυχημένη ή αποτυχημένη αποστολή μας δίνει πόντους εμπειρίας που θα μας βοηθούν να ανεβούμε επίπεδο. Μετά την απόκτηση ενός επιπέδου, ανεβάζουμε τα στατιστικά μας ώστε να διαμορφώσουμε το δικό μας στυλ μάχης, και ο ρουχισμός που αποκτούμε μέσω in-game αγορών ή των πολλών εύκολων και δύσκολων quest θα μας επιτρέψουν να ανεβάσουμε λίγο παραπάνω διάφορα άλλα στατιστικά.

Τα Quests συνεχίζουν να είναι η πηγή δύναμης και χρήσιμων αντικειμένων και μπορούμε να τα ολοκληρώσουμε είτε παίζοντας μόνοι μας με την βοήθεια CPU χαρακτήρων ή αν δούμε πως τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα ζητούμε την βοήθεια άλλων παιχτών μέσω του Online Co-op. Προσωπικά, θα πρότεινα να δοκιμάζετε να παίζετε με φίλους ή άλλους πραγματικούς παίχτες μιας και το A.I. συνεχίζει να είναι εκνευριστικά χαζό και ορισμένες φορές ανυπόφορο. Ήταν πολλές οι φορές που έπρεπε να σταματήσω την επίθεσή μου για να πάω να σηκώσω έναν νεκρό σύμμαχό μου, κάτι που έδινε μεγάλο προβάδισμα στους εχθρούς μου. Επιπλέον, μπορούμε να δοκιμάσουμε και τις ικανότητές μας στο PvP κομμάτι του παιχνιδιού αλλά θα πρέπει να προσέξουμε μιας και η ανισσόροπη φύση των μηχανισμών ενδέχεται να μας σπάσουν τα νεύρα. Όταν είμαστε δέκτες συνεχόμενων δυνατών Ki επιθέσεων τότε τα νεύρα μας γίνονται τσατάλια.

20161107175931_1

Ως PC Port, το Dragonball Xenoverse 2 είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν και τα FPS παραμένουν έναν από τα ισορροπημένη στοιχεία της απόδοσης. Η χρήση ενός χειριστηρίου επιβάλλεται δεόντως εάν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί μέσα σε μια μάχη. Σύμφωνα με την Bandai Namco, η Dimps δούλεψε αρκετά ώστε να προσφέρει στα συστήματα αυτής της γενιάς καλύτερη απόδοση ενώ προσπάθησε να βελτιώσει και τα γραφικά του νέου τίτλου. Σίγουρα τα γραφικά έχουν υποστεί βελτίωση και αυτό θα φανεί ιδιαίτερα από τα Cutscenes και ίσως από το U.I. που είναι πιο κομψό και λειτουργικό από αυτό του παρελθόντος.

Στο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για το Review υπήρχε ένας επεξεργαστής Intel Core i5-4690, μια κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270 στα 2GB με τον τελευταίο Driver εγκατεστημένο, μνήμη RAM 8GB, Windows 8.1, και δύο οθόνες (1x1080p και 1x720p).

To DragonBall Xenoverse 2 είναι η συνέχεια που θα θέλαμε από την επιτυχημένη σειρά. Για πολλούς είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως το νέο παιχνίδι της Bandai Namco Entertainment είναι αρκετά καλό για τους νέους παίχτες ωστόσο οι παλιοί παίχτες θα μείνουν παραπονεμένοι από την έλλειψη νέων μηχανισμών και στοιχείων στο γενικότερο gameplay. Είναι ένα παιχνίδι ικανό να μας προσφέρει δεκάδες ώρες διασκέδασης μέσα από τα εκατοντάδες quests και το εθιστικό gameplay. Αν είστε φίλος της σειράς τότε το Xenoverse 2 είναι μια αγορά για την οποία δεν θα μετανιώσετε.

 Ευχαριστούμε την Bandai Namco Enteartainment Greece για την παροχή του Review Code.

DragonBall Xenoverse 2 - PC Port Review
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ8
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ7.5
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή απόδοση
  • Βάθος στο Character Customization
  • Διασκεδαστικό Σύστημα μάχης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το A.I. παραμένει προβληματικό
  • Λίγες προσθήκες στους διαθέσιμους μηχανισμούς
7.5Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0