Destiny 2. Ένας τίτλος, μια εμπειρία. Και επιτέλους η στιγμή για τους PC Gamers έφτασε. Η Bungie σε συνεργασία με την Activision, άκουσε τις προσευχές μας και φέρνει ένα νέο, καλύτερο και πιο συγκροτημένο παιχνίδι μέσω του Battle.net για όλους τους παίχτες του κόσμου. Αναμφισβήτα, όταν το Destiny κυκλοφόρησε στην προσπάθεια να «αντικαταστήσει», έστω και προσωρινά, το Halo, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για τον τρόπο που είχε αναπτυχθεί και για τις αποφάσεις των δύο εταιρειών.

Αρχικά, το Destiny προορίστηκε ως ένα παιχνίδι αποκλειστικά για κονσόλες, κάτι που δεν «έκατσε καλά» με την PC Gaming κοινότητα. Οι μηχανισμοί και το gameplay ήταν από τα πιο ανεπτυγμένα και προσεγμένα στοιχεία του παιχνιδιού, την στιγμή που τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ήταν λιγότερο αξιοσημείωτα. Με μια πρώτη ματιά, πρόκειται για μια μίξη μεταξύ σε FPS και MMO. Οι χαρακτήρες μας μπορούν να λάβουν μέρος σε αποστολές μαζί με άλλους παίχτες, να ανέβουν επίπεδο, να φτιάξουν διαφορετικά όπλα και πανοπλίες, και να διαχωρίσουν τις ικανότητές τους κατάλληλα για την κάθε περίσταση. Όλα αυτά όμως επισκιάστηκαν από την έλλειψη ολοκληρωμένης ιστορίας, ενός αρκετά σοβαρού και μικρού campaign, και ενός Season Pass που έφερε αρκετές αντιδράσεις.

Έτσι, μετά από τρία χρόνια, και μετά από ένα επιτυχημένο expansion με τίτλο The Taken King, η Bungie επαναφέρει την σειρά στο προσκήνιο με τις εκδόσεις των PS4 και Xbox One, και με την ανακοίνωση μιας PC έκδοσης. Έχοντας μια ιδέα από την βασική υπόθεση και το gameplay του παιχνιδιού, σε τι άραγε διαφέρει αυτή η έκδοση από εκείνη των κονσολών;

 

Έναν χρόνο μετά την Κρίση της SIVA (Destiny: Rise of Iron), οι δυνάμεις της Red Legion κόβουν την εξωτερική επικοινωνία με το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα και ετοιμάζουν μια καταστροφική επίθεση στην Τελευταία Πόλη, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του Πύργου. Οι Guardian και οι Ghost απαντούν στην απειλή και βοηθούν τους Vanguard (Commander Zavala, Ikora Rey, Cayde-6, Lord Shaxx, κλπ.) στην εκκένωση της πόλης. Κατά την διάρκεια της επίθεσης πάνω στο σκάφος του Dominus Ghaul των Cabal, ο Αυτοκράτορας των επιτηθέμενων καταφέρνει να εγκαταστήσει μια μηχανή πάνω στον Traveler και απορροφάει το Φως, την βασική πηγή ενέργειας των Guardians – το υλίκό της δύναμής τους και της αιώνιας ζωής. Έτσι, οι Guardians χάνουν τις δυνάμεις τους και βρίσκονται στο χείλος του Θανάτου από τον Ghaul. Ξυπνώντας δύο μέρες μετά την επίθεση, ο Guardian μας και ο Ghost βρίσκουν καταφύγιο σε μια Φαρμα στην European Dead Zone (EDZ) με την βοήθεια της Suraya Hawthorne, που ζει στην Φαρμα και βοηθάει τους επιζήσαντες.

Αφού, συνέλθουμε από το σοκ, και εξοπλιστούμε με μερικά όπλα και προστατευτικά, ακολουθούμε ένα όραμα και βρίσκουμε ένα κομμάτι του Traveler, κρυμμένο σε ένα δάσος του EDZ. Ο Ghost έρχεται σε επαφή με το κομμάτι και το Φως μας επανέρχεται μαζί με ένα κομμάτι των δυνάμεών μας. Από εκεί και έπειτα, αρχίζει η περιπέτειά μας και η προσπάθειά μας να πάρουμε πίσω την πόλη και τον Traveler, να σώσουμε τον πλανήτη και μαζί του τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν.

Αυτή την φορά, η ιστορία είναι το κεντρικό σημείο του Campaign, ενώ τα συστήματα για τα οποία έγινε γνωστή η σειρά κάνουν την εμφάνισή τους μετά την ολοκλήρωσή της. Φυσικά, μπορούμε να αναπτύξουμε τον χαρακτήρα μας μέσω των Public Quests και άλλων δοκιμασιών χωρίς να εμπλακούμε άμεσα στην ιστορία. Τα loot drops που λαμβάνουμε στην αρχή είναι ικανά να μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις αποστολές με ευκολία. Οι βασικές αποστολές θα μας κατευθύνουν σε ένα μικρό κομμάτι κάθε περιοχής που θα επισκεφτούμε, αφήνοντας την εξερεύνηση για τον ελεύθερό μας χρόνο ή μόλις ολοκληρώσουμε το Campaign.

Η πλειοψηφία των συστημάτων του Destiny 2 παραμένουν ίδια με τον προκάτοχό του. Οι Guardians έχουν στην ζώνη τους τρία όπλα για να χρησιμοποιούν καθώς και ικανότητες που διαχωρίζονται ανάλογα την τάξη που θα επιλέξουμε. Η προοπτική είναι πρώτου προσώπου, και αλλάζει όταν χρησιμοποιούμε την Ultimate κίνησή μας ή κάποιο όπλο μάχης σώμα-με-σώμα όπως ένα σπαθί. Ένα από τα συστήματα που υπέστησαν αλλαγές ήταν το leveling του sub-class μας. Δουλεύοντας για να ενισχύσουμε την κλάση μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι ένας χωρίς επιστροφή. Αφού επιλέξουμε την δύναμη της κλάσης μας και τα δευτερεύοντα όπλα μας, όλα τα υπόλοιπα γίνονται πιο απλά για χάρη ενός πιο ισορροπημένου gameplay. Κάθε κλάση έχει και άλλες δύο υποκλάσεις που τις αποκτάμε μέσω του gameplay, από τα Adventures ή κατά την διάρκεια της ιστορίας. Πριν όμως, είμαστε σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να μαζέψουμε πόντους εμπειρίας από τις εν λόγω δραστηριότητες και να επισκεφτούμε το Shard of the Traveler προκειμένου να την ξεκλειδώσουμε. Αφού την ξεκλειδώσουμε ακολουθεί μια μικρή μάχη στην οποία χρησιμοποιούμε την Ultimate ικανότητα αρκετές φορές ώστε να την μάθουμε.

Με την ολοκλήρωση του Campaign, ο κόσμος του Destiny 2 ανοίγεται διάπλατα. Η φάρμα σταματάει να είναι η βάση μας και μεταφερόμαστε πίσω στην πόλη. Με το Endgame μας δίνονται διάφορα δώρα όπως το Sparrow, το προσωπικό μας μέσο μεταφοράς, exotic όπλα και πανοπλίες, και αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα Strikes και Nightfall Challenges. Σε ορισμένα από τα Strikes βρήκα και όπλα τα οποία είναι ακόμα κλειδωμένα. Σύμφωνα με την περιγραφή τους ξεκλειδώνονται από το πρώτο Raid που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην βδομάδα. Προκειμένου να προετοιμάσουμε τον Guardian μας, έχουμε τέσσερις πλανήτες για να επισκεφτούμε όπως τους European Dead Zone στην Γη, τους Ωκεανούς του Titan, το Nessus και τον Ιο. Κάθε τοποθεσία είναι γεμάτη από εχθρούς όπως οι Cabal, Hive, Fallen, Vex και τους Taken που είδαμε και στα Expansions του προηγούμενου τίτλου, αλλά εξίσου γεμάτοι αποστολές και κρυφά μυστικά.

Οι τοποθεσίες και ο σχεδιασμός τους θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Τα περιβάλλοντα, τα κτήρια, οι χαρακτήρες και τα χρώματα που τα πλαισιώνουν, δημιουργούν ένα πανέμορφο σύνολο που ενισχύει τον ενθουσιασμό μας. Κάθε μέρος είναι γεμάτο με επιβλητικά μνημία, ανοιχτούς χώρους, μικρές γειτονιές, και κρυφές σπηλιές γεμάτες αντικείμενα, πανοπλίες, όπλα, και εχθρούς που τα προστατεύουν. Μαζί με την εξερεύνηση θα ανακαλύψουμε και μια πληθώρα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως τα Adventures που αποτελούν αποστολές βασισμένες πάνω στην ιστορία, Patrols, Public Events, Flashpoints (εβδομαδιαία Events), Lost Sectors (σπηλιές γεμάτες εχθρούς και αντικείμενα), Treasure Hunts, Strikes (που στην ουσία είναι τα αντίστοιχα Dungeons του παιχνιδιού), και δοκιμασίες που θα δοκιμάσουν την υπομονή και τις ικανότητές μας.

Όταν άνοιξα για πρώτη φορά το παιχνίδι είχα αμφιβολίες για την ποιότητά του και αν θα μου άρεσε γενικότερα. Είναι από εκείνους τους τίτλους που αποκτούν ένα σύνολο φανατικών παιχτών και ένα άλλο με εκείνους που παίζουν περιστασιακά. Ωστόσο, η ποιότητα του παιχνιδιού, τα ευχάριστα γραφικά, οι ατελείωτες δραστηριότητες, και το άπειρο looting, είναι καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν σε θετική άποψη για το παιχνίδι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανυπομονώ να φτάσω σπίτι για να παίξω λίγες ακόμα ώρες ώστε να βρω καλύτερα κομμάτια για το Power Level του Guardian μου, και σίγουρα ανυπομονώ για το πρώτο Raid.

To PC Port του Destiny 2 σχεδιάστηκε παραπάνω μήνες προκειμένου να έχουμε όλες τις ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν σε αυτές των κονσολών και μια επιθυμητή απόδοση σε παλιά και νέα συστήματα. Έχοντας αναβαθμίσει τους οδηγούς για την κάρτα γραφικών μου με την τελευταία έκδοση, βούτηξα αμέσως στον κόσμο του Destiny 2 περιμένοντας πως θα αντιμετωπίσω προβλήματα λόγω της εμφάνισης του. Τα γραφικά του, παρόλο που μοιάζουν με εκείνα του πρώτου παιχνιδιού, παραμένουν υψηλής ποιότητας και καλύτερα από πριν. Ευτυχώς, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως το παιχνίδι της Bungie έχει αναπτυχθεί με προσοχή. Σε ένα σύστημα με Intel Core i5-4690, μια Radeon R9 270 @2GB και 8GB Ram και τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού στο High, αντιμετώπισα ελάχιστα FPS Drops σε σημεία που υπήρχε πυκνή βλάστηση. Τα 60FPS παρέμειναν σταθερά ακόμα και όταν πλημμύριζε η οθόνη από εχθρούς και συμμάχους, με αποτέλεσμα το gunplay να είναι ευχάριστο και σίγουρα εθιστικό.

Το Destiny 2 είναι ένα FPS που είτε θα αγαπήσουμε, είτε θα μισήσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποκτήσει πολλούς ακόλουθους παρά τις αρνητικές κριτικές που αντιμετώπισε στην πρώτη κυκλοφορία. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει αρκετά Expansions με νέα κεφάλαια στην ιστορία πέρα όλων των νέων όπλων, εχθρών και δραστηριοτήτων, και ίσως το δεύτερο παιχνίδι της σειράς μας θυμίσει ένα πιο μεγάλο Expansion. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιχνίδι που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες θα μπορούσαν να είναι καλοφτιαγμένα Expansions παρά νέοι τίτλοι. Σε γενικές γραμμές, η προσθήκη του Destiny 2 στους υπολογιστές είναι κάτι που περιμέναμε να γίνει πολλά χρόνια τώρα και επιτέλους το έχουμε στα χέρια μας. Μέσα σε δύο μέρες χαλαρού παιχνιδιού καταφέραμε να ανεβάσουμε τον χαρακτήρα μας στο επίπεδο 20, να τελειώσουμε το Campaign και να αρχίσουμε την προετοιμασία για το επερχόμενο Raid. Δεν βαρεθήκαμε ούτε στιγμή και σε αυτό βοήθησε και η εκπληκτική μουσική που συνόδευε την πλειοψηφία των αποστολών. Είναι μια αγορά που αξίζει, ειδικά αν έχουμε φίλους που επιθυμούν διαγαλαξιακά ταξίδια και πολύ loot!

Το Destiny 2 είναι διαθέσιμο μέσω του Battle.net App ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας στην τιμή των

Destiny 2 - PC Port Review
ΙΣΤΟΡΙΑ8
GAMEPLAY9
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ8
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλά γραφικά
  • Διασκεδαστικό Campaign και Gunplay
  • Πολλές δραστηριότητες για να ασχοληθούμε
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολύ Grind για τα Exotics
  • Τα Mods είναι "μιας χρήσης"
8.5Πολύ Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0