Χρόνια μετά την κυκλοφορία του SimCity για τους υπολογιστές μας έχουμε δει αρκετά City Building παιχνίδια να κυκλοφορούν, όχι μόνο στους υπολογιστές, αλλά και σε κονσόλες νέας γενιάς. Πρόσφατα, είχαμε την κυκλοφορία του Cities: Skylines που επανέφερε το είδος στις λίστες ενδιαφέροντος και οδήγησε πολλούς νέους παίχτες στην προτίμηση του. Η Mothership Entertainment και η Team17 Software συνεργάστηκαν για να μας φέρουν το δικό τους παιχνίδι στην αντίστοιχη συλλογή, ένα νέο strategy building τίτλο που δίνει στους παίχτες την ευκαιρία να γίνουν κυβερνήτες σε μια αποικία, μακριά από την «Παλιά Γη».

Ως νέος κυβερνήτης, είναι η δουλειά μας να φροντίσουμε τον νεοσύστατο πολιτισμό μας σε έναν μυστηριώδες πλανήτη γεμάτο ζωή αλλά και κινδύνους. Θα ξεκινήσουμε με μόνο λίγους ανθρώπους να ζουν στα κτήριά μας. Είναι η δουλειά μας να μετατρέψουμε το ταπεινό μας χωριά σε μια μεγάλη πόλη που θα συνεχίσει να απλώνεται στην επιφάνεια του εκάστοτε πλανήτη. Ωστόσο, παρόλο που έχουμε τον ρόλο ενός κυβερνήτη, θα περάσουμε περισσότερες ώρες οργανώνοντας την πόλη μας και φτιάχνοντας ένα καλά δομημένο πλάνο για το που θα τοποθετήσουμε τα διάφορα οικοδομήματα. Θα ξεκινήσουμε στην Vanaar, την πρώτη μεγάλη αποικία προκειμένου να μάθουμε όσα βασικά στοιχεία χρειαζόμαστε γα να συνεχίσουμε την εργασία μας. Μπορεί η εκπαίδευση να μας φανεί δύσκολη στην αρχή αλλά πραγματικά είναι πιο εύκολο απ’ότι φαίνεται.

Αν έχουμε μια στοιχειώδη επαφή με αντίστοιχους τίτλους, τότε θα εξοικειωθούμε άμεσα με την επιφάνεια εργασία και το «ζουμί» του παιχνιδιού. Η δημιουργία μιας μεγάλης αποικίας ακούγεται εύκολη όμως έχει πολλούς περιορισμούς και πράγματα για να προσέχουμε. Πιο σημαντικό απ’όλα είναι ο πληθυσμός, η προσφορά θέσεων εργασίας, η ποιότητα του άερα, του φαγητού και του νερού, ο έλεγχος της εναέριας και πεζής κυκλοφορίας, ο αριθμός των διαθέσιμων μεταλλευμάτων, η εξερεύνηση και άλλα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν τις διαγαλαξιακές αποικίσεις. Θα πρέπει διαρκώς να είμαστε σε επιφυλακή λόγω των φυσικών καταστροφών και των κινδύνων που παραμονεύουν παντού. Εκτός από το να κρατάμε τον πληθυσμό μας ζωντανό, θα χρειαστεί να κρατάμε και ένα μεγάλο επίπεδο χαράς ανάμεσα στους μετανάστες. Και ενώ ακούγεται πολύπλοκο, θα καταλάβουμε αμέσως πως τα πράγματα είναι πιο ευχάριστα απ’ότι φαίνονται. Έχουμε όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούμε προκειμένου να παίρνουμε αποτελεσματικές και γρήγορες αποφάσεις σε οποιαδήποτε κρίση.

Η δόμηση των πόλεων είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πολύ παραπάνω από το να διαχωρίσουμε σωστά τους πόλλους και τον πληθυσμό. Κάθε κτήριο συνδέεται με δρόμους. Για να μπορούν να λειτουργήσουν τα κτήρια και οι δρόμοι πρέπει να έχουμε στον νου μας την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και νερού. Θα διαπιστώσουμε αμέσως πως αυτό αποτελεί και ένα από τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά της αποικίας. Με πιο απλά λόγια, θα πρέπει να οργανωθούμε έτσι ώστε να βάλουμε τα ηλεκτρικά κτήρια σε συγκεκριμένα σημεία για να μην περιπλέκουμε την δόμηση της πόλης.

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που καθιστούν το Aven Colony ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι. Αφού μάθουμε τα βασικά, και αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με τους μηχανισμούς θα δούμε αντίστοιχη αύξηση στην αποδοτικότητά μας, στοιχείο σημαντικό για την μετέπειτα πρόοδό μας. Το βασικό game mode μας δίνει πρόσβαση σε διαφορετικούς χάρτες. Για να προχωρήσουμε στον επόμενο πλανήτη πρέπει να ολοκληρώσουμε ένα σύνολο αποστολών για την κοινότητα και τον κυβερνήτη. Έτσι, αν ολοκληρώσουμε επιτυχώς την αποστολή μας, μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε την αποίκιση στον πλανήτη που βρισκόμαστε ή να συνεχίσουμε στον επόμενο. Αλλά για όσους δεν θέλουν να παίζουν βιαστικά, τότε το Sandbox Mode είναι η λύση για εσάς.

Το Aven Colony είναι ένας πανέμορφος τίτλος με πολύ καλά γραφικά και όμορφα περιβάλλοντα. Η κάμερα ελέγχεται αρκετά εύκολο είτε παίζουμε με χειριστήριο, είτε με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ευτυχώς, η ομορφιά του τίτλου δεν αφαιρεί τίποτα από την γενικότερη απόδοση. Στο σύστημά μας, είχαμε εφαρμόσει τις μέγιστες ρυθμίσεις και καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερά τα καρέ στα 60FPS. Επιπλέον, παρατηρήσαμε πως δεν είχαμε χρονοβόρες φορτώσεις ή crashes παρά μικρά κολλήματα όταν η αποικία μας ήταν αρκετά μεγάλη.

Στο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για το Review υπήρχε ένας επεξεργαστής Intel Core i5-4690, μια κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270 στα 2GB με τον τελευταίο Driver εγκατεστημένο, μνήμη RAM 8GB, Windows 8.1, και δύο οθόνες (1x1080p και 1x720p).

Σε γενικά πλαίσια, το Aven Colony είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό City Building παιχνίδι. Η δόμηση της πόλης μας είναι το χαρακτηριστικό που θα μας κρατήσει απασχολημένους καθώς και τα ποσοστά ευτυχίας των κατοίκων μας. Είναι εύκολο στην εκμάθηση, με εύκολο gameplay και καλά οργανωμένη επιφάνεια εργασίας. Θα υπάρξουν στιγμές που ο έλεγχος του αποθηκευτικού μας χώρου και η διαχείρηση των πηγών ενέργειας θα μας εκνευρίσουνκαι θα μας προβληματίσουν. Παρόλα αυτά, η Team17 μας φέρνει ένα παιχνίδι που θα μας εντυπωσιάσει.

H παροχή του Review Code είναι μια ευγενική χορηγία της Team17 Software.

Aven Colony - PC Review
ΓΡΑΦΙΚΑ8
GAMEPLAY6.5
ΑΠΟΔΟΣΗ7.5
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ6.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ8
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εύκολα στην εκμάθηση
  • Διασκεδαστικό
  • Όμορφα γραφικά και περιβάλλοντα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Lag σε μεγάλες αποικίες
7Μέτριο
Reader Rating: (0 Votes)
0.0