Η KOEI TECMO Europe έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα νέες πληροφορίες για το ανανεωμένο και περιεκτικό Gameplay του επερχόμενου Attack on Titan 2. Ο δεύτερος τίτλος της σειράς, ετοιμάζεται να χτίσει κάτι νέο πάνω στα θεμέλια του πρώτου παιχνιδιού και αυτό γίνεται με νέες προσθήκες, ένα ανανεωμένο σύστημα μάχης και χαρακτηριστικά που θα εντυπωσιάσουν όλους τους φίλους του ομώνυμου Anime και Manga.

Μέσα στα νέα στοιχεία βρίσκονται τα Buddy Actions, επιλογές υποστήριξης που εκτελούνται από άλλα μέλη της ομάδας και οφελούν εμάς και την συνολική επιχείρηση. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την Διάσωση, την Ανάκτηση και την μεταμόρφωση σε Τιτάνα, δεδομένου πάντα οτι κάποιος από τους ακόλουθούς μας μπορεί να μεταμορφωθεί.

Από την άλλη, ο σχεδιασμός και η στρατηγική παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο αν θέλουμε να βγούμε ζωντανοί από κάθε αποστολή. Για παράδειγμα, τα στρατεύματά των Scouts μπορούν να περιμένουν αρκετή ώρα ώστε να εξαπολύσουν μια εφνιδιαστική επίθεση την κατάλληλη στιγμή. Για να είναι αυτού του είδους οι επιθέσεις αποτελεσματικές, οι Scouts πρέπει να μην εντοπίζονται από τους τιτάνες, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για να τους αποσπάσουμε την προσοχή, εξοπλιζόμαστε με βομβίδες κρότου λάμψης ή χειρομβοβίδες για να οδηγήσουμε τους τιτάνες εκτός περιοχών.

Έξω από την μάχη, οι στρατιώτες μπορούν να ανανεώσουν τα καύσιμα, τις λεπίδες, και άλλα απαραίτητα αντικείμενα στην Βάση. Κάποιες βάσεις λειτουργούν επίσης ώς σημεία ασφαλείας μιας και είναι γεμάτες με όπλα που κρατάνε τους τιτάνες μακριά.

 Το Attack on Titan 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018 μέσω Steam.