Αυτή την χρονιά η Riot έχει πάρει στα σοβαρά την τοξικότητα των παιχτών της στο League of Legends. Έτσι, προκειμένου να κρατήσει καθαρό το παιχνίδι έχει προβεί σε διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης όπως από μπλοκάρισμα των παραβατών από την ουρά των ranked matches εώς και μόνιμα ban. Tην στιγμή που αυτές οι τεχνικές ήταν ευπρόσδεκτες από την κοινότητα του LoL, η εταιρεία δίνει ακόμα ένα κίνητρο στα «καλά παιδιά» δίνοντας τους 4 IP (Influence Points) boost ως ανταμειβή. Η αμοιβή αυτή θα δωθεί στους παίχτες με «καθαρό ποινικό μητρώο» μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις για τα πειθαρχικά αυτά μέτρα φαίνεται πως δίνουν μια ζοφερή εικόνα, αλλά τα στατιστικά που δίνει η Riot δείχνουν το αντίθετο: από αυτή την εβδομάδα, το 95% των παιχτών δεν έχουν λάβει κάποια τιμωρία ενώ από το υπόλοιπο 5% μόνο το 1% των παιχτών έλαβαν ban.

H Riot, παρόλα αυτά υπόσχεται πως:

Είμαστε ακόμα συγκεντρωμένοι στο να αντιμετωπίσουμε σοβαρές περιπτώσεις λεκτικής τοξικότητας, και σύντομα θα δοκιμάσουμε παραπάνω συστήματα που θα αντιμετωπίζουν τοξικότητα στο gameplay όπως Leavers, AFKers (Away-from-keyboard) και Intentional Feeders.