Η προϊστορία των παιχνιδιών βασισμένων στην πασίγνωστη σειρά Alien μας έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Με παιχνίδια που απέτυχαν και δεν κατάφεραν να παρακινήσουν τον κόσμο να ασχοληθεί με αυτά, πόσο μάλλον και με το ίδιο το franchise, αλλά και με ένα πολύ σημαντικό για το horror/stealth genre, το Alien: Isolation, που αγαπήθηκε από κόσμο και κριτικούς, fans και μη. Την δικιά της πινελιά λοιπόν, έρχεται να προσθέσει η FoxNet Games, το gaming branch της τηλεοπτικής εταιρείας Fox.

Η FoxNet Games όπως όλα δείχνουν έχει αναλάβει την έκδοση του τίτλου, την στιγμή που την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Cold Iron Studios, ομάδα που  δημιουργήθηκε το 2015 και είναι υπεύθυηο για παιχνίδια, όπως το Bioshock Infinite, το Borderlands, το Doom. Οι πρώτες πληροφορίες για τον νέο τίτλο λένε πως θα πρόκειται για ένα shooter, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα προς πια κατεύθυνση θα οδεύσει η ανάπτυξή του. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε ότι θα δοθεί βάση στο online μέρος του παιχνιδιού – αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί ο Aaron Loeb, μέλος της FoxNet Games, μιλώντας στο GI.biz.

H Cold Iron Studios προσθέτει μια ολόκληρη, δική της διάσταση στο game development και στην μορφή παιχνιδιού: μεγάλης διάρκειας MMOs για PC και Console Gamers. Τα είδη των παιχνιδιών που αναπτύσσει η Cold Iron, μας δίνουν την δυνατότητα να εξερευνήσουμε σε βάθος τους κόσμους των franchises που έχουμε αναλάβει, αρχής γενόμενης με το σύμπαν του Alien.

Αναμένουμε με ανυπομονησία το έργο της φιλόδοξης ομάδας, καθώς έχει αναλάβει να δημιουργήσει ένα παιχνίδι βασισμένα σε ένα πολύ βαρύ όνομα και franchise. Με το Isolation να έχει μείνει στην ιστορία ως ένα αγαπητό έργο, η Cold Iron καλείται να το «φτάσει» ή ακόμα και να το ξεπεράσει – έργο δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο.