Η Corsair είναι εδώ πάλι και έφερε μερικά νέα πράγματα στην αγορά.

Ποντίκια

Αρχικά στον τομέα των ποντικιών έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Μετά από feedback των χρηστών διαθέτει το Scimitar σε Μαύρο χρώμα αντί για κίτρινο στην ίδια τιμή με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

Ενώ το αγαπημένο mouse των FPS gamers (μεταξύ αυτών και του γράφοντος) το M65 RGB αναβαθμίζεται σε M65 PRO RGB. Τι παραπάνω προσφέρει; Προσφέρει ένα optical sensor 12.000 DPI σαν αυτό του Scimitar αντί για laser 8.200 που ήταν πριν. Ο λόγος προφανώς είναι ότι οι πολλοί δε χρησιμοποιούν mousepad και έτσι ο οπτικός αισθητήρας είναι κάτι παραπάνω από βολικός για αυτόν τον λόγο. Προσωπικά, ακόμα και τα 6.000 πολλά μου είχαν φανεί αλλά οκ, ίσως κάποιος με 3 οθόνες να το εκτιμούσε περισσότερο. Η τιμή του παραμένει στα 70€.

Πληκτρολόγια

 

Η Cherry ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες νέους διακόπτες. Τους cherry MX Speed. Είναι linear και δέχονται δύναμη 45cn όπως οι RED και οι Black ΑΛΛΑ το actuation πέφτει από τα 2ΜΜ στα 1.2ΜΜ καθιστώντας όντως γρήγορα και δυνατά.

Λόγω της αποκλειστικής συμφωνίας για 6 μήνες ακόμα με την Corsair, οι MX speed και οι αντίστοιχοι RGB θα μπουν σε K70/K70 RGB και K65 RGB τα οποία θα μετονομαστούν σε Κ70/Κ70 RGB/K65RGB Rapid fire!

 

Πέρα από την αλλαγή γραμματοσειράς στα πλήκτρα πάνω, μπήκε επιτέλους η πολυπόθητη USB pass through θύρα που υπήρχε τόσο στο K95 RGB όσο και στο Strafe RGB. Οι αλλαγές δε σταματούν εδώ και πλέον τα FPS+MOBA keycap sets είναι γεγονός όπως του απλού K70 κάτι που φυσικά είχα επισημάνει στο REVIEW του K70 RGB.

Έκπληξη ωστόσο υπάρχει στις τιμές καθώς το K65 RGB rapid fire πωλείται 140$ έναντι 150$ του K65 RGB. Το Κ70 rapid fire πωλείται έναντι 130$ αντί 150$ του Κ70 και το K70 RGB rapid fire 170$ αντί 190$ του K70 RGB.

Νέα πραγματάκια λοιπόν που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία των Gamers κυρίως στα πληκτρολόγια.