Φαίνεται πως το 2017 ήταν ένα έτος επιβίωσης. Όλα τα Survival και Battle Royale Modes ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή της PC Gaming κοινότητας και αυτό φαίνεται από τα νούμερα που δημοσιεύει κάθε εταιρεία. Μπορεί η επιτυχία του DayZ και H1Z1 να οδήγησε στην γέννηση του PlayerUnknown’s BattleGrounds αλλά η επιτυχία του τελευταίου έφερε στο φως το Battle Royale Mode για το Fortnite, το Survival/Tower Defense-like παιχνίδι της Epic Games.

Την προηγούμενη βδομάδα, η Epic Games ανακοίνωσε πως το Fortnite, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια παίχτες. Σήμερα, ανακοινώνεται πως αυτοί οι αριθμοί ξεπεράστηκαν κατά πολύ αφού το παιχνίδι άμυνας και επιβίωσης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια παίχτες και αυτό το οφείλει στο Battle Royale Mode του που κυκλοφόρησε πριν από 2 εβδομάδες.

Το Fortnite Battle Royale έχει προκαλέσει αναστάτωση στο στρατόπεδο του PlayerUnknown’s BattleGrounds αν λάβουμε υπόψιν τις δηλώσεις της ομάδας ανάπτυξης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Brendan Greene και ο Bluehole VP Chang Han Kim έχουν προβεί σε δικαστικές κινήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού τους αλλά και για κατηγορίες αντιγραφής μεταξύ των δύο παιχνιδιών. Ωστόσο, ο κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του ανεβάζοντας τα νούμερα για την Epic Games και ένα παιχνίδι που αρχικά περνούσε απαρατήρητο.

Η Epic Games δημοσίευσε και ένα Infographic για το Fortnite που δείχνει αναλυτικά τα νούμερα: