Μετά από χρόνια σιγής, κυκλοφορίες στο Play Store και το Store της Apple, η Warner Bros ανακοίνωσε επίσημα την ανάπτυξη του Scribblenauts Showdown. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες, το Showdown θα ξεφεύγει από το κλασσικό 2D Puzzle Platforming και θα επεκταθεί με δύο νέα modes, καινούργιες δυνατότητες δημιουργίες και θα γεμίσει με ευχάριστες δραστηριότητες για όλους τους παίχτες.  Μαζί με την ανακοίνωση, η Warner Bros δημοσίευσε και το αντίστοιχο announcement trailer.

  • Ένα από τα νέα modes, το Showdown mode, θα συνδιάζει στρατηγική, διασκέδαση και κριτική σκέψη σε mini-games που θα απαιτούν την δημιουργία του καλύτερου αντικειμένου για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να υπερισχύσουμε ενάντια στους υπόλοιπους παίχτες. Από την άλλη, υπάρχουν τα Mini-games ταχύτητας που επιβραβεύουν όσους παίχτες λύνουν τους γρίφους γρηγορότερα. Με άλλα λόγια, είναι ένα «Mario Party «στο σύμπαν του Scribblenauts.
  • Στο Versus mode, δύο παίχτες βρίσκονται αντιμέτωποι σε πάνω από 25 παιχνίδια που μπορούμε να επισκεφτούμε και μόνοι μας, παίζοντας ενάντια στον υπολογιστή.
  • Στο Sandbox mode, που αποτελεί το κλασσικό mode που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε αγαπήσει, οι παίχτες χρησιμοποιούν την δημιουργικότητά τους για να επιλύσουν γρίφους και αποτολές ώστε να κερδίσουν τα κρυμμένα αστέρια και να ξεκλειδώσουμ όλα τα κατορθώματα (achievements).

Το Scribblenauts Showdown αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου 2018.