Η Weappy Studio και η THQ Nordic ανακοίνωσαν σήμερα πως το This is the Police 2, το sequel του ομώνυμου τίτλου, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε υπολογιστές μέσω STEAM και σε κονσόλες νέας γενιάς αργότερα μέσα στην χρονιά. Μαζί με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν και το αντίστοιχο Announcement Trailer που μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Καλώς ήρθατε στο Sharpwood, μια απομονωμένη συνοριακή πόλη στα βόρεια. Είναι ένας σκληρός, ψυχρός τόπος, όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν τους γείτονές τους ονομαστικά και κρατούν πιστά τις παραδόσεις, όσο βάρβαρες κι αν είναι αυτές. Λαθρέμποροι, συμμορίες και λαοπλάνοι έχουν κάνει σπίτι τους αυτήν την πόλη. Η απελπισία εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο, παρέα με τη βία.

Η δουλειά είναι πολύ δύσκολη για τη νέα σερίφη, τη Lilly Reed (η φωνή της οποίας ανήκει στην Sarah Hamilton, του παγκοσμίως αναγνωρισμένου The Longest Journey). Έχει την ευθύνη να διατηρήσει την ασφάλεια και την ηρεμία παρά το ότι οι υφιστάμενοί της είναι αγροίκοι άντρες που δεν έχουν συνηθίσει να δέχονται διαταγές από μια νεαρή γυναίκα. Όμως όλα αλλάζουν όταν ένας μυστηριώδης ξένος που ονομάζεται Warren Nash εμφανίζεται στο Sharpwood. Και κανείς δεν ξέρει τι φέρνει μαζί τους στην πόλη: τη λύτρωση ή την τιμωρία.

Όπως και το πρώτο παιχνίδι, το This is the Police 2 είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και διαχείρησης, αλλά αυτή την φορά ο τίτλος διαθέτει περισσότερους αναπάντεχους μηχανισμούς που ενισχύουν τόσο το κομμάτι της στρατηγικής όσο και το κομμάτι της τακτικής. Δεν αρκεί να διαχειριστεί σωστά κάποιος τον εξοπλισμό των αστυνομικών και να έχει στον νου του τις επιμέρους δεξιότητες του καθενός. Κάθε πρόβλημα απαιτεί την άμεση εμπλοκή του παίκτη και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από κάθε απόφαση που θα πάρει. Πλέον οι υφιστάμενοί σας δεν είναι απλώς μια πρώτη ύλη – είναι ζωντανοί άνθρωποι με τις δικές τους δυνάμεις, τις δικές τους αδυναμίες, φόβους και προκαταλήψεις και θα χρειαστεί να τα λάβουμε όλα αυτά υπόψη μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Το This is the Police 2 θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά για τα PC / Mac, το PlayStation 4, το Nintendo Switch και σε όλες τις κονσόλες της οικογένειας Xbox One.